Follow Dashboard
Tokens?

۩ Rosak ! :'( ۩
Monday, April 15, 2013 | 2:40 AM | 0 comments
Assalamualaikum..

Hai Blogger.. Lama tak update.. Biaselah mula2 jehh selOk skit kann? Hahaa,,
Hhmm.. ROSAK ? Apa yg rOsak ? Hhmm.. Nampak tak menatang * phOne * kt bwah tuhh?
Ermm.. Tulahh phOne aku.. Hhmm.. Bangang betul lahh rOsak..
Aku tak tau pOn mcm mane bOleh rOsak, aku lngsung tak prasan.. Jiera yg prasan dulu, masa tu kt taman, kta org lepak2, Fara dh blik dh mse tuh, tngGal aku n jiera jehh.. 
Pastu jiera ambik phOne aku nk tengOk, aku bg lahh..

And then ::


Jiera : Weyhh, skrin nset ka pecah erk ?
Aku : Ehh, yeker? Mane ad lahh, tadi mOlek ade jehh..
Jiera : Yelahh.. Retak.. Cer ka tengOk niehh..(bg aku nset)
Aku : (Terkejut) A'ahh arhh.. Weyhh, ble mse plOk jdy ginieh, tdi mOlek ade jehh..
Jiera : Mane aku tau, aku tengOk dh jdi gituh dahh..
Aku : Weyhh, banganglah ! Bodo nyelahh.. Hhmm.. Baser sunGguh arhh.. AdOii.. Hhmm.. Mcm mne nieh jiera. Aduhh., bkpelahh jdi giniehh..
Jiera : Mehh., sini aku try tengOk.. (bg nset)
Weyhh, tak leh nk touch dh skrin dia..
Aku : Yer dOk ? (bg nset)
Jiera : A'ahh..
Aku : Hhmm.. Memng bangang lahh, Aduhh !
Jiera : Dah tu guane nieh ?
Aku : Hhmm.. Pinjam nset akak aku la dulu ser, nk pkai semntare nieh. Haishh.. Bangang !
Jiera : Hoho.. SabO2.. Nk buat mcm mne, nk nset bru la tu..
Aku : Hhmm.. Mmg nk nset bru gamOknya. Haishh..


Hhmm.. Kesimpulannya., phOne aku dh jahanam !! Aku tak prasan lngsUng mse ble nset tu dh retAk skrin dia, sblum nieh byk kli dh jtuh, tapi mOlek ad jehh.. Haishh.. Sementare niehh pkai nset akk aku jelahh dulu . AdOii.. Bakpelahh mung rOsOk nset . Haishh.. Sedih :'(
Kenalah pkai nset " samsung duOs " akk aku tuh, dh lah cOver blakng xdOk.. Ermm.. Tak perlah, asalkn blEh mCg.. Ehh ! Ayah aku ckp nk blikn nset bru kt aku.. Yer dOk tau abOh nieh.. HohOo.. Mnx2 lah ye.. Hahaa.. Ermm.. 

*Nokia N9*


Hhmm.. Nielahh nset aku.. Haishh.., Bakpe lahh mung rOsOk sayam ?
Aku sayam gOk ke mungg.. Huhh ! 

۩ Nak ! Nak ! Nak ! ۩
Thursday, April 4, 2013 | 11:12 PM | 0 comments
Assalamualaikum..

Hai blogger ! Hmm.., hari niehh aku nk citer pasal apa erk ? Hmm.. Hah ! Pasal minat aku and benda yg aku nak sangat.. Hoho.. Hope ! Aku dapat nanti . Tak kira lahh, aku nk jugak . 
TITIK . !! Oke ? Cun !
First skali aku nak niehh.. Menatang kamera kt bwah niehh, Haishh.. Bila lahh aku boleh dpt kau erk? Kau mahal sgt lahh sayang.. Hmm.. Aku nk kau, sbb kau tau kn aku minat ambik gmbar.. Aku nk jadi *photographer* . InsyaAllah . Amin ! *tadah tangan semua* . :)  

 
Tak kisah lahh dapat * Nikon or Canon * pOnn . Hmm .. 
 
Kalau dapat kamera niehh pOn lagi bagus . Kamera jenis lama punya. Tapi, cantik kann ? Kamera nieh boleh kuar gambar trus . Awesome lahh . Nak ! * Polaroid * . 

Second plak, aku nak kasut kat bawah tuhh. Nampak tak ? Huh ! Payah nak cari kasut tuhh kat kuantan niehh. Tau tak kat mana  ad jual area kuantan niehh? Hmm.. Kat t.c. ada jual ksut nieh, tapi tak bnyak yg sama mcm kt bwah niehh .. Haishh..
    
* Flat Oxford Shoes * 
Cantik kann ? Nanti aku dpt kau yup.. Hahaa.. :D

Third, aku nak menatang moto n kereta kat bawah tuh.. Bila lahh aku bleh dpat erk ? Haha. ! Berganda mahal siott harga kau . Haishh.. Nanti, aku dh kerja, aku kumpul duit. Aku beli kau yup.. Hmm, nk tunggu lmbat lg.. Haishh..

Yang nieh murah jehh, tapi xbleh nk beli lg.. Hmm.. *Vespa*

Yang nieh berganda mahal lah skit harganya. Ntah bla dpt beli.. *Mini Cooper*

Dapat yg nieh pOn best jugak. Antik jehh.. Enjoy lah bwak g picnic. Hoho ! *VW Van*

Hhmm... Ntah  bila lahh aku boleh dapat erk ? Nak2 barang antik macam niehh. Huh ! 
#Kesabaran amatlah diperlukan disini#

Fourth, aku nak menatang teddy bear kat bawah tuu.. Cantik kann ? Yess ! Cantik gila.. Ad sape2 nak belikan tak ? Kalau boleh aku nk yg sebesar aku niehh ? Boleh tak ? Boleh lahh.. Pleaseeee.. :'(  .. Takpe2 nanti aku beli kau yupp.. Tunggu jelahh ea.. hOhOo..    (o.0)

 

 
Nanti aku beli.. Murah je kau kann.. Oke. Huhuu.. *Teddy Bear*



۩ Ma Besties ۩
| 6:32 AM | 0 comments
Assalamualaikum..

Hai blogger ! Hmm. Oke. Hari nieh aku nk start story pasal * best friends * aku .. Aku paling rapat gila ngan *fara, jiera n syera * . Kekadang semua msalah kita org, kta org akn share sesama. Tak kira lah msalah kecik ke besar ke, sedih or happy ke ! Kekadang benda yg tak penting pOn kta org ckap. Hahaa.. Tapi, aku happy gila lau duduk ngn dia org, layan kepala gila dia org. Memang terbaikk lahh. 
Dalam kita org 4 org nieh, kira yg paling tua dulu aku lahh. Hehe.. Coz, aku dulu yg lahir dri dia org. Kira aku *kakak* lahh.. Hoho ! Kedua, fara. Ketiga, syera n last skali, adik kita org niehh, jiera. Hahaa .. Kita org 4 org kelas sama..
 Tapi skunk, kita org dh tak brape rapat sgt dah n syera, taktau lah kenape. Hhmm.., ad lahh sebabnya kann..
Hmm. hobi kita orang sama. *Tangkap Gambar*, pantang jumpa kamera jehh, mesti nk tangkap gambar ! Huhuu.. Kita org punya cita2 pOn sama jugak, nak jadi *photographer*. Sbb tu lah masuk kelas mpv, wlaupun agk susah, tpi nk buat mcm mna kann . Jadi, memang tersangat rapat lahh .. Tapi, tak semestinya kita org takdek membe2 lain.. Oke . 
Kita org rapat jugak ngn achik, coz dye byk jgak tlong kta org settlekan msalah kta org. Tak kiralah spe2 pOngg..  :)

* KAMI BUDDYZ ! TAK KAN TERPISAH !! *

" Jangan disebabkan 1 perkataan , 1 perkara , 1 perbuatan kita putuskan persahabatan. Hargai sahabat kita. Erti persahabatan lebih bermakna "

# I Hope That Our Friendship Will Never End #

 
" Kawan sejati ambil berat macam seorang IBU, marah macam seorang AYAH, bergurau macam ADIK-BERADIK, dan menyayangi lebih dari seorang KEKASIH " 
#JanganPisahkanKami#


"Selemah-lemah manusia ialah orang yang tak boleh mencari SAHABAT, dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yang mensia-siakan SAHABAT yang telah dicari"
♥ Jangan Pisahkan Kami ♥
♥ Jangan Ambil Mereka Dari Saya ♥
: FULLSTOP :

~ Loyal Companion Can Share The Moment of GOOD and BAD ~


Kadang- kadang kawan yang perangai dia annoying gila itulah , yang akan buat kita happy, senyum , dan tanpa dia hidup kita tiada senyuman :)

۩ Si Senget ۩
| 6:25 AM | 0 comments
: Nur Azliera binti Mat Raza :

Yang nieh la jiera, aku mula2 start kenal jiera masa form 3, kta org klas sama.. Jadi rapatnya sbb slalu study sama2. And then, naik jehh form 4, rapat jugak. Tapi kta org pnah gaduh ngn jiera.. Ada lahh sbb2 nya, dlm klas aku dduk n dia, msa kta org gduh tu, aku siap tarik lg meja aku dri meja dia, kira renggang lah meja kta org. Yang paling truknya, aku gaduh n dia siap bertumbuk lg dlm klas. Hahaa.. Bila diingatkn smula, klakar ad lah jugak. Haha.. Ntah dri mna guru klas aku tau, dia lah yg tlong settlekn mslah kta org, smpailah kta org b'baik smula.. Thanks cikgu ! Lepas dh baik tu xdek dh gduh2, baik smpailah skunk form 5.. Naik form 5, lagilahh rpat gila, kdg2 aku citer kt jiera je klau aku mlas nk cter kt fara n syera mslah aku, tpi last2 dia org pOn tau jgak.. Hee ~

Gadis Bertudung . Dia cantik kan ? Jiera suka warna oren. Budak nieh nak jadi *photographer/pereka animasi grafik*

  
Eira Jiera



۩ Si Kecheck ۩
| 4:50 AM | 0 comments

: NurFarah Atiqah binti Raizan Nasir : 
  
Yang kt bwah tulahh fara, aku start kenal fara masa form 2, kta org klas sama.. Tapi, masa nie kta org xbrapa rapat lg,just kwan satu klas jehh. And then, naik je form 3, kta org klas sama lagi ,kta org jadi rapat, slalu study sama2.. Walaupun, kta org pnah gduh jap, pastu baik smula.. Sampailah form 4 and 5, kta org klas sma n rapat sgt2.. Haa ! Lau nk tau, fara nieh ganas skit, bukan sikit, tapi banyak.. Hahaa.. Tapi, dia lawak, klau xdek dia dlm klas, agak boring lahh kta org.. Dalam membe2 aku, dia lah yg paling kechek skali. Kita org slalu nganjing dia budak menengah rendah. Kdang2 kta org panggil dia *Kechek/Pendek*. Tapi, dia mrah jgk lau kta org pnggil mcm tu, sbbnya dia prasan *Tinggi* . Hahaha.. Fara Ohh Fara 

 

Cantik kan dia ? Yess ! Dia memang cantik + putih. Fara minat kuning, Diraja lah konOnnya. Hahaa.. Budak nieh nk jadi *photographer/model/pereka animasi grafik*
Sapa2 nk ambik dia jadi model pOn bOleh. Huhuu..



 Farah Atiqah



۩ Hi ! Blogger ۩
Wednesday, April 3, 2013 | 3:59 AM | 0 comments
Assalamualaikum..

Heyy. Sharifah here . Huhuu.. Aku tak tau nak update apa. Sebenarnya banyak benda nak share niehh. Nak tau tak ? Mesti nak tau kann. Oke . Lau nak tau, slalu2 lahh singgah kat blog aku nieh, *tau dah tak cantik*. Hahaa.. Biarkan ! Hmm.. Sebenarnya, aku tak brapa suka sgt warna pink. Aku paling suka warna *biru laut* Hoho ! Tenang gituhh .. Blog nieh aku just ambik kt blogskin je. Hahaa.. So,biar jelahh. Nantilah aku tukar warna.

Ehh ! Takkan singgah je kOdd . Follow lahh skali yupp. Huhuu .. :)



To you.. Yess YOU !!  You don't like me ? I'm double triple don't like you . Who care ? I don't care !! Stupid !  Ooppsss ..  Sorry . ! lol .    :||
  • You can go away from my blog.
  • Don't read my blog anymore.
  • Don't care with what i use and what style of my hair. *dh tau xlawO jgn care*
  • Don't care about my family and my life.  My life is mine, not you or anyone. So, just don't be a busybody girl/man . 
  • I don't care who you are or what u come from. I'm i care ?? NOT !!
  • I'm very thankful to Allah s.w.t. for what that he give to me.
  • I love my life and my family very much. Thanks to Allah s.w.t.
  • I love  HIM !! Please don't take him from me !! :')

#OhhMyEnglish !! Ooppsss... Sorry :'D

۩ Be nice tO me ۩
Tuesday, April 2, 2013 | 1:58 AM | 0 comments
Assalamualaikum..

 Be a " Follower " if you like me !
Do leave a " comment " !

Easy right ? So, THANKS YOU ! ◠‿◠


Nota Hidup  ᵔᴥᵔ 
  • English ? Saya tak pandai ckap *english. Tapi saya pandai ckp *org putih. #OhhMyEnglish! lol.. o.0
  • Tahun niehh kalau boleh aku taknak dah gaduh2 ngan sesiapa pon. Kat skOlah or kat mana2 pOn.
  • Nak blajar rajin2. SPM taon niehh. 
  • Nak kurangkan buat *perangai gila*. Hahaa ..
  • Hope boleh jadi anak yg baik. Aminn ! *tadah tangan semua*
  • I'm happy coz i have "OneBigHappyFamily" . I love them so much.
  • I'm happy coz i have " My Besties ".
  • I'm also happy coz i have " YOU " ! Yess, you " Mr.Capital F ". I love you so much . <3